Ce se pierde prin circumcizie [Limba romana]

Gary L. Harryman


 

Cand penisul intact, natural al unui baiat este circumcis, iata ce se pierde pentru totdeauna:

*1. Banda usor crestata – zona cea mai placuta a corpului masculin. Pierderea acestui tesut intens inervat reduce din senzitivitate, ceea ce mai ramane va fi aproximativ la nivelul de senzitivitate a pielii obisnuite.

2. Aproximativ jumatate din tesutul muscular termo-sensibil numit dartos fascia.

3. Celulele specializate Langerhans, componente ale sistemului imunitar.

*4. Circa 75 metri de nervi microscopici, inclusiv ramificatii ale nervului dorsal.

*5. Intre 10.000 si 20.000 de terminatii nervoase erogene specializate de diverse tipuri, care pot detecta miscarea, schimbarile usoare in temperatura si gradatiile fine ale texturii. Aceasta pierdere include de asemenea mii de receptori sensibili la atingere numiti corpusculii Meissner – cea mai importanta componenta senzoriala a preputului.

6. Receptorii estrogeni a caror scop si valoare nu este inca pe deplin inteleasa..

*7. Peste 50% din tesutul mobil penil, inclusiv cel care acopera glandul, si care protejeaza tesutul specializat penil impotriva frecarii, uscarii si intaririi (prin formarea stratului de keratina) protejand de asemenea importiva murdaririi si contaminarii. Consecintele sexuale ale keratinizarii glandului nu au fost inca studiate.

8. Sistemul imunitar de aparare al mucoasei care produce proteine antibacteriale si antivirale cum ar fi lisozimele, gasite si in laptele de mama, celulele plasma, care secreta anticorpi imunoglobulini.

9. Vase limfatice, prin pierderea carora se intrerupe circuitul limfatic, parte a sistemului imunitar.

*10. Frenulul, foarte senzitiv, sub forma unei pielite subtiri in forma de V aflata ca o punte de legatura intre gland si preput, de obicei amputat impreuna cu preputul, sau partial atins, ceea ce ii distruge din functionalitate.

*11. Glandele apocrine ale preputului interior, care produc feromoni – ce dau semnale puternice, invizibile, naturale potentialilor parteneri sexuali. Feromonii contribuie semnificativ sexual. Pierderea lor este de neinlocuit.

12. Glandele sebacee ectopice, cu rol de lubrifiere si umezire.

*13. Mecanismul esential de glisare al penisului. Neimpaturit, preputul adult masoara in medie circa 90 cm patrati, fiind de marimea unei carti postale. Acesta abundenta de tesut mobil specializat, auto-lubrifiant, da penisului abilitatea unica de a glisa inainte si inapoi permitand o masturbare si intercurs natural non-abaraziv, fara a usca vaginul sau a necesita lubrifianti artificiali.

14. Coloratura roz-violet naturala a glandului, care este in mod normal organ intern, la fel ca si limba.

*15. O cantitate semnificativa din circumferinta penisului deoarece tesutul in doua straturi care acum lipseste va face ca penisul circumcis sa devina mai subtire decat unul intact.

*16. Pana la circa 2.5 cm din lungimea penisului in erectie se va pierde datorita amputarii si eliminarii tesutului de onectie prin circumcizie. Acesta membrana tine legat preputul de gland. Eliminand-o se afecteaza glandul, lasandu-l expus la infectii, cicatrici si reductie.

*Mai multi metri de vase sanguine, inclusiv artera frenulara si ramificatiile arterei dorsale. Prin pierderea acestei vascularizari dense se intrerupe circuitul sanguin normal spre trunchiul penisului si gland, in mod clar afectand negativ functionalitatea sa naturala si posibil impiedicand dezvoltarea sa completa.

18. In fiecare an exista baieti care isi pierd penisul datorita unor circumcizii “carpite,” rezultate din infectii si accidente. Ulterior sint “sexual reatribuiti” prin intervetii chirurgicale transsexuale si trebuie sa isi traiasca viata ca femei.

119. In fiecare an multi baieti isi pierd viata din cauza unor complicatii datorate circumciziilor nenecesare medical. Cauza acestor decese o constituie de fapt industria de miliarde de dolari a circumciziilor.

*20. Desi inca nu a fost demonstrat stiintific, exista totusi dovezi in sprijinul teoriei ca un penis circumcis is pierde capacitatea de “inter-comunicare” electromagnetica ce se declanseaza numai in timpul contactului dintre cele doua membrane mucus, si care contribuie la perceptia extazului sexual. Cu alte cuvinte, amputarea preputului baietilor, nejustificata din punct de vedere medical, conduce la diminuare intensitatii orgasmului atat pentu barbat cat si pentru femeie.

Gary L. Harryman,
14 February 1999
glharryman@aol.com

Translated by T. Marcu


(File prepared 11 March 1999, Revised 3 June 1999; translated 14 September 2004)

Return to Home Page

http://www.cirp.org/pages/parents/lostlist/